Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het Zakelijk Energieloket Apeldoorn

Het startpunt voor verduurzaming van uw bedrijfspand.

Landelijke en lokale informatie

Bij dit loket kunt u landelijke en lokale informatie vinden als u aan de slag wilt met het verduurzamen van uw onderneming, vereniging of instelling. Kijk bijvoorbeeld eens naar het stappenplan energiebesparende maatregelen om een zakelijk pand of verenigingsgebouw te verduurzamen. Of lees over hoe u slimme maatregelen zoals gebouwisolatie, automatische entreedeuren, LED-verlichting, een solar carport of zonnepanelen direct zelf kunt toepassen. Ook is er praktische informatie over wet- en regelgeving, subsidies of andere financieringsmogelijkheden te vinden. Aangesloten lokale installateurs en andere vakspecialisten kunnen vervolgens de energiemaatregelen uitvoeren.

Lokale initiatieven

In Apeldoorn zijn er meerdere lokale initiatieven waarbij bedrijven en wijken mooie dingen hebben gedaan of nog gaan doen, zoals een Smart Grid of het warmtenet in Kerschoten. U kunt zich hierbij aansluiten of idee├źn opdoen. Vergeet u zich ook niet aan te melden voor de bedrijvenroute of de zonnedakaward? De gemeente Apeldoorn biedt verschillende mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik, zoals bijvoorbeeld de eenvoudige scan of het uitlenen van meetapparatuur. Wilt u daar verder over praten? Stuur dan een mail naar de Omgevingsdienst Veluwe IJssel: energieloket@ovij.nl.

De gemeente Apeldoorn maakt voor het Zakelijk Energieloket gebruik van de diensten van het Regionaal Energieloket (REL) en de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ).

Veelgestelde vragen voor ondernemers

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice