Ga direct naar hoofdcontent

Gebouw verbeteringen

Een overzicht van maatregelen

De voordelen van een duurzaam bedrijfspand

Er zijn diverse maatregelen beschikbaar waarmee u uw bedrijfspand kunt verduurzamen. Hieronder vindt u een overzicht van alle beschikbare maatregelen en de voordelen die deze voor uw bedrijf met zich meebrengen:

  • U vermindert uw gas- en elektriciteitsverbruik, wat resulteert in lagere energiekosten .

  • U reduceert uw CO2-uitstoot, waardoor u een positieve bijdrage levert aan het milieu .

  • Uw bedrijfspand wordt comfortabeler, wat de werkomgeving verbetert.

  • U kunt een hoger energielabel behalen voor uw bedrijfspand.

  • De waarde van uw bedrijfspand kan stijgen.

  • U verbetert de reputatie van uw bedrijf richting klanten en partners.

Slimme combinatie van gewenste maatregelen

Verduurzamen hoeft niet ingewikkeld te zijn . Met kleine aanpassingen kunt u al aanzienlijk besparen op energieverbruik, en u kunt hier vandaag nog mee beginnen. Voor sommige maatregelen is het echter verstandig om ze uit te voeren op natuurlijke momenten, bijvoorbeeld wanneer er onderhoud nodig is, zoals schilderwerk aan kozijnen, wat een goed moment kan zijn om ook isolerend glas te installeren.

Overstap naar duurzame verwarming

De overstap van aardgas naar duurzame verwarming is de volgende stap in het verduurzamen van uw bedrijfspand. Zodra isolatie en ventilatie op orde zijn en het verwarmingssysteem voldoende warmte kan leveren, kunt u overwegen om een warmtepomp te installeren of uw pand aan te sluiten op een warmtenet.

Een toekomstbestendig bedrijfspand

Misschien wilt u zelfs uw eigen energie opwekken om de warmtepomp van stroom te voorzien of om elektrische voertuigen op te laden. Extra voorzieningen zoals een groendak of een klimaatbestendige bedrijfstuin kunnen uw pand nog meer klaar maken voor de toekomst, waarin extreme weersomstandigheden steeds vaker voorkomen.

Maak uw eigen plan

Waar u ook mee aan de slag gaat, wij raden u aan om eerst een eigen plan te maken. Met een plan maakt u slimme keuzes, omdat u maatregelen op het juiste moment en in de juiste volgorde neemt. En dat scheelt tijd én geld.