Ga direct naar hoofdcontent

Vereniging & Sport

Stimuleringsregelinig duurzaamheid voor (sport)accommodaties

Een (sport)vereniging of stichting kan via de gemeente geld lenen om haar accommodatie te verduurzamen. Dit is de Stimuleringsregeling duurzaamheid. Zo kun je deze duurzaamheidslening aanvragen voor allerlei energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen en de aanschaf van LED verlichting. Kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/stimuleringsregeling-duurzaamheid-voor-sportverenigingen voor meer informatie.

Let op: Vanaf 1 januari 2022 is de minimale investering om in aanmerking te komen voor de BOSA subsidie nog maar €2.500. Deze regeling is populair waardoor het jaarlijks plafond snel kan worden bereikt. Vraag de subsidie dus op tijd aan.

Hulp bij verduurzaming

Het zakelijk energieloket helpt u verder om uw pand te verduurzamen:

De Energieke Club

Voor een duurzaam Gronings sportklimaat!  Ook sportverenigingen spelen een nadrukkelijke rol in de transitie naar duurzame energiebronnen. De provincie Groningen, Energy Valley Topclub, Rabobank, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen hebben met het project ‘De Energieke Club’ de handen ineen geslagen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik. Dit is goed voor milieu en voor de clubkas! 

Lees meer over De Energieke Club.

Afbeelding Sport NL Groen: De online tool voor verduurzaming van de sport

Sport NL Groen

Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool waar alle aspecten van verduurzaming samenkomen. Alle sportclubs kunnen gratis advies krijgen over verduurzaming van sportaccommodaties. Sport NL Groen geeft inzicht in te nemen maatregelen en aanbieders, landelijke en regionale subsidies, en financieringsmogelijkheden.

Bekijk de website van Sport NL Groen.

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice