Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket zakelijk

Roosendaal

Het startpunt voor verduurzaming van uw bedrijfspand.

Andere gemeente?

Het zakelijk loket helpt u bij het verduurzamen van uw bedrijfspand. U vindt hier interessante energiebesparende maatregelen voor uw sector en informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en wet- en regelgeving. Per thema vindt u een overzicht van de partijen waarbij u terecht kunt voor maatwerkadvies en ondersteuning bij de uitvoering.

Green Deal Majoppeveld

Vijf Brabantse partijen ondertekenden in oktober 2021 de Green Deal voor verduurzaming van bedrijvenpark Majoppeveld te Roosendaal. Er is gekozen voor een brede verduurzamingsaanpak, waarbij de focus ligt op het stimuleren van de duurzame energietransitie en de vergroening van het bedrijvenpark. Ondernemers op Majoppeveld kunnen kansen benutten op het gebied van de energietransitie, circulaire economie, werkzekerheid, slimme mobiliteit en vergroening van hun perceel.

De komende twee-en-halfjaar bieden de Ondernemersvereniging Majoppeveld, Gemeente Roosendaal, Waterschap Brabantse Delta en de Provincie activiteiten, experts en middelen aan om ondernemers hierbij te helpen. De aanpak van al deze duurzaamheidsdoelstellingen is op bestaande bedrijventerreinen in Brabant nog niet eerder op dit schaal- en detailniveau toegepast. Dit maakt dit project niet alleen interessant voor ondernemers, maar kan ook dienen als voorbeeldproject voor het aanjagen van duurzaamheidsdoelstellingen op andere bedrijventerreinen.

Kijk op de pagina 'In de buurt' om meer te lezen over het energiehandelsplatform Majoppeveld en andere lokale projecten en initiatieven.

Afbeelding Roosendaal Green Deal Majoppeveld. Ondernemers staan bij insectenhotel.

Veelgestelde vragen voor ondernemers