Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket zakelijk

Hoeksche Waard

Het startpunt voor verduurzaming van uw bedrijfspand.

Het energieloket zakelijk is er voor bedrijven, organisaties en instellingen uit verschillende sectoren. Wij helpen u bij het besparen van energie in uw bedrijfslocatie, verenigingshuis en kantoorruimte.

Benieuwd naar uw plichten en mogelijkheden? U vindt hier informatie over energiebesparende maatregelen en de wet- en regelgeving omtrent energiebesparing.

Aan de slag met energie besparen? Bekijk welke subsidies en andere financieringsmogelijkheden er voor u beschikbaar zijn. Vind vervolgens een vakspecialist die de maatregelen voor u kan uitvoeren.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Dit zakelijk loket wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo Provincie Zuid-Holland
Logo Gemeente Hoeksche Waard

Videos van lokale ondernemers

Voetbalvereniging FC Binnenmaas heeft hun verenigingsgebouw en sportvelden verduurzaamd. Bekijk hier de video om te zien hoe zij dat hebben aangepakt.

“Duurzaamheid vind ik belangrijk voor de toekomst van onze vereniging. We willen dat kinderen over 50 jaar hier ook nog lekker kunnen sporten. Als we nu verduurzamen, besparen we op de kosten, die we als vereniging hebben. Zo investeren we in een duurzame toekomst voor de club”, vertelt bestuurslid Perry Elenbaas van FC Binnenmaas in deze video.

“Het voordeel van duurzame energie is voor ons ook dat we een bepaald imago hebben en dat dragen we graag uit naar andere ondernemers. Kijk wat je zelf kunt doen om te verduurzamen, ik vind dat we daar allemaal mee bezig moeten zijn”, vertelt eigenaar Ronald Helleman in deze video over DC Helleman in Numansdorp.

“Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jullie als school?”, dat vroegen wij aan André van Herk (directeur stafbureau) van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Bekijk in deze video hoe de school, ook samen met omwonenden en het bedrijfsleven, werkt aan een duurzame toekomst.

Logo Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ)

Voor inwoners, bedrijven gemeenten en provincies is Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) het adviesorgaan. OZHZ beschermt de leefomgeving, het milieu en de natuur. Dit doen zij door controles, vergunningverlening en advies. Zo helpen zij u onder andere bij de wettelijke regelgeving en informatieplicht.

Lees meer over Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Benieuwd wat er mogelijk is voor uw bedrijf?

Lees meer over onze samenwerking met Energieke Regio.

Energieke Regio kan u helpen bij:

  • Het samenstellen van een actieplan zodat u voldoet aan de wet Informatieplicht Energiebesparing;

  • Het opstellen van een business case voor het opwekken van duurzame energie;

  • Het benutten van aantrekkelijke subsidies en fiscale voordelen.

Veelgestelde vragen door ondernemers

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice