Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij Energieloket Drimmelen Zakelijk

Het startpunt voor verduurzaming van uw bedrijfspand.

Met dit zakelijk energieloket ondersteunt de gemeente u bij de verduurzaming van uw bedrijfslocatie. U vindt hier interessante, energiebesparende maatregelen specifiek voor uw sector. Evenals informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en wet- en regelgeving. Wilt u advies en ondersteuning bij de uitvoering? Hiervoor kunt u terecht bij lokale partners en leveranciers.

Netwerkbijeenkomst Energie voor Bedrijven

Op 2 november organiseerde de gemeente samen met het Bedrijven Netwerk Drimmelen de Netwerkbijeenkomst Energie voor bedrijven.  Het onderwerp staat hoog op ieders agenda en dat leverde een goede opkomst op van ruim 40tal ondernemers.

Pieter Schalk van de Omgevingsdienst West Brabant ging in op de wet- en regelgeving rond energie en specifiek op de verplichting van label c voor kantoren, die vanaf 1 januari 2023 van kracht is. Vervolgens presenteerden Huib van Gorkom en Ralph de Jong namens de Rabobank Amerstreek de subsidie- en financieringsmogelijkheden voor het nemen energiebesparingsmaatregelen.  Ook de beschikbare tools voor het bepalen van de maatregelen die moeten worden genomen kwamen aan bod. Gevolgd door een korte presentatie over het Zakelijk Regionaal Energieloket door Jolanda Verwegen van de gemeente Drimmelen. Eric Segeren van The Box System gaf vervolgens zijn visie op verduurzaming/circulair bouwen en verzorgde een interactieve rondleiding door zijn bedrijf. Een goed voorbeeld van circulair bouwen en hoe je verduurzaming in jouw bedrijf kunt meenemen!

Een avond waarop veel kennis is gedeeld en ervaringen zijn uitgewisseld. Heeft u de bijeenkomst gemist of wilt u de presentaties nog eens nalezen? Bekijk dan de bijgevoegde presentaties. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact op met het team economie via e-mail teameconomie@drimmelen.nl .

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van economische nieuwsitems binnen de gemeente Drimmelen en West-Brabant? Stuur een mail naar teameconomie@drimmelen.nl met in de tekst “aanmelding ondernemersnieuws”.

Veelgestelde vragen voor ondernemers

Handige links

  • RVO.nl: De website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier vindt u informatie over nieuwe wet- en regelgeving, subsidies en evenementen.

  • wattjemoetweten.nl: Controleer hier of de informatieplicht ook voor u geldt.

  • mvonederland.nl: Lees hier meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • energiecentrum.nl: Energiebesparingstips voor MKB bedrijven in de maakindustrie, waarbij de nadruk ligt op de metaalsector.

  • deb.nl: Platform dat besparingen op uw zakelijke energierekening uitrekent

  • kvk.nl: De website van Kamer van Koophandel

  • ondernemersplein.kvk.nl: Pagina met vraag en antwoord voor ondernemers vanuit de overheid

  • zetookdeknopom.nl/bedrijven: Bespaar nu energie in jouw bedrijf. Zet ook de knop om!

In het nieuws

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice