Ga direct naar hoofdcontent

In de buurt

Vind hieronder lokale projecten en initiatieven die u kunnen helpen bij de verduurzaming van het zakelijk pand of verenigingsgebouw.

Groen bedrijventerrein

Groen bedrijventerrein Behalve met isolatie en energiebesparing kunt u ook door het inpassen van minder verharding en meer beplanting een positieve bijdrage leveren aan de verduurzaming van uw omgeving. Behalve de klimaatadaptieve voordelen, worden ook de psychologische voordelen meer en meer bewezen. Als er meer groen is neemt sociale omgang toe, zijn stressniveaus lager en kan men zich langer concentreren. Meer beplanting maakt de hete zomers dragelijker, de luchtkwaliteit gezonder en daarbij wordt het schaarse water beter vastgehouden. Ook levert beplanting een bijdrage aan het in stand houden van de biodiversiteit. Uiteraard is het aanleggen van bijvoorbeeld perken, vijvers of gevelbeplanting voor de hand liggend. Probeer eens na te gaan of elke tegel rond het gebouw echt nodig is of denk eens aan het afkoppelen van het regenwater en het aanleggen van een groendak. Afkoppelen Onze rioolsystemen zijn niet gebouwd op de piekbelasting van regenwater waar we door klimaatverandering steeds vaker mee te maken hebben. Door water een andere uitweg te bieden wordt het riool ontlast. Als er minder verharding en meer groen is, vindt het water zijn weg naar de bodem in plaats van naar het riool. Behalve het verminderen van verharding is het afkoppelen van uw regenpijp hiervoor een belangrijke stap. Wilt u ondersteuning bij het afkoppelen, of weet u niet waar u moet beginnen? Vraag dan advies bij de afkoppelcoach van de gemeente Renkum .  Groendak Als blijkt dat uw dak ongeschikt is voor zonnepanelen, overweeg dan de aanleg van een groendak. Een groendak kan bijdragen aan waterretentie, luchtzuivering, warmteregulatie en energiebesparing. Daarbij draagt het bij aan het in stand houden van de biodiversiteit en aan een groener karakter van de gebouwde omgeving, wat goed is voor het welzijn van de gebruikers. Oriënteer online of bij subsidies en vakspecialisten naar de mogelijkheden. Meer weten? Dit artikel staat niet op zichzelf, maar is geïnspireerd door het project ‘ Werklandschappen van de Toekomst ’ . Deze brede beweging werkt toe naar toekomstgerichte, groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen. Echter, ook als uw onderneming geen onderdeel is van een bedrijventerrein: groen kan uw onderneming dus sociaal en klimaattechnisch meer brengen dan u wellicht verwacht. Lees op deze factsheet verder over de voordelen.

Lees meer

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice